czwartek, 19 maja 2011

Chlebowy replay

Po ostatnim "sukcesie" postanowiłam iść za ciosem i upiec jeszcze raz chleb, zanim wyślę zakwas na spoczynek do lodówki. Tym razem upiekłam chleb bardziej pszenny, dodatek mąki żytniej jest bardzo niewielki. Wyrósł pięknie i upiekł się też dobrze. W smaku wspaniały.








Pozdrawiam Was chlebowo:))))

P.S Wszelką wiedzę na temat chleba i przepisy czerpię STĄD

5 komentarzy:

  1. Pięknie wyrósł! I wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam ! witaj , ja też czasem piekę chleb ale chciałabym taki na zakwasie.

    OdpowiedzUsuń
  3. no, chleb piękny, takie ładne dziurki, widać że nie jakaś klucha tylko prawdziwy własny chleb

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie! Zgłodniałem, obawiam się że dalsze przebywanie na Twoim blog niekorzystnie odbije się na mojej wadze.

    Zapraszam na mój mniej kaloryczny blog: Hafciarki.biz

    OdpowiedzUsuń